BOOM: Eenvoud, eigenzinnig en tijdloos

 Tijdloos

Natuur vs. moderne verlichting. Oeroude elementen combineren met moderne componenten. Door deze combinatie stralen de producten een elegantie en schoonheid uit die gezien blijft worden door de tijd heen.

Tijdloos is alles wat leeft – mensen, dieren en planten. Eeuwenoude elementen zoals bomen worden nog steeds gewaardeerd, en opgezocht door de mens. De natuur zal niet uit het beeld van de mens verdwijnen en de schoonheid hiervan blijft altijd bewonderd.

Om het natuurelement zo dicht mogelijk bij zichzelf te houden, maken wij gebruik van 100% goedgekeurd plantageteak uit Costa Rica. De gereguleerde plantages fungeren als verbindingsstukken tussen natuurlijke reservaten, en helpen daarmee de ontwikkeling van de natuur. Plantageteak is een duurzame houtsoort met weinig werking en is zeer sterk. Daarnaast bevat het natuurlijke oliën waardoor het makkelijk te onderhouden is en het een prachtige uitstraling krijgt met een bruingele glanzende kleur.

Voor de moderne verlichting maken wij gebruik van de meest innovatieve LED componenten, waardoor de lamp een laag energieverbruik heeft. Doordat je de lamp kan dimmen, is er voor iedere gelegenheid een geschikte stand voor het warme witlicht dat de LED strips geven.

De combinatie van de natuurlijke uitstraling met moderne aspecten en warm witlicht zorgt voor een baken van rust, waardoor de producten in ieder interieur tot hun recht komen en toepasbaar zijn – van landelijk tot industrieel, van thuis tot kantoor of in de tuin.

Eenvoud 

Omdat het plantageteak van naturen een zeer sterke boomsoort is en goede natuurlijke oliën bevat, kan het bewerken ervan tot een minimum worden beperkt. Er wordt geen extra olie of wax gebruikt. Hierdoor behoudt ieder product de natuurlijke uitstraling doordat nerven, jaarringen en knoesten goed zichtbaar blijven. De lamp heeft een minimalistische uitstraling. Er is geen lampenkap of fitting te zien, de lichtbalk is weggewerkt en er zit een minimalistisch ophangsysteem aan. Zo blijft alle focus op de stam.

 Eigenzinnig

De tekeningen in de lamp blijven goed zichtbaar omdat de stam niet extra wordt bewerkt. Iedere lamp is hierdoor uniek is en heeft een eigen karakter. Door het minimalistische ophangsysteem is alle focus op de stam en wordt het een eyecatcher in de ruimte. Het warme witlicht van de LED strips in combinatie met de natuurlijke uitstraling van de stam, vormt deze lamp een baken van rust in de ruimte. Doordat het licht kan worden gedimd, past deze lamp in ieder interieur en bij elke sfeer. 


Erwin Slierings
Ontwerper

Erwin’s handtekening als ontwerper van BOOM is zeer herkenbaar en niet te missen. De combinatie van natuurlijk materiaal en minimalisme kenmerken zijn ontwerpen.